Wednesday, September 04, 2013

Esok last Syawal, jom feeling-feeling raya !



Dam dam dum bunyi mercun. Wah meriahya malam ni! Alhamdulillah lagsir dah pasang, sofa dah dapat baju baru, baju raya aku? Yuni pun tak ada baju raya? "Oh no, pulun jahit pulun!" Malam tu aku sempat siapkan dress and outer untuk aku (memang simple gila design sebab malas nak buat kreatif2 dah lambat kena tido esok kena siapkan masakan) and? 2 jubah untuk Yuni. Pergh terasa hebat dapat siapkan cepat.

Esok raya!!! Okay lemang ketupat semua dah beli, itik semua sudah dibuang bulu dan dikerat-kerat untuk dijadikan rendang. Malam ni kena tengok tv ada sampaikan raya live. Ceh porah, rakaman je??? Baik aku kemas rumah je (nampak sangat rumah bersepah :P ), bubuh kueh raya.

"Alllahu Akbar, Allahu Akbar..Allahu Akbar
La illaha il Allah..."

"Bangun bangun! Umi, abah raya dah. Aman, an...bangun, dah raya la weh!!!" Haish raya pun susah nak bangun. Penagan kemas rumah, masak and jahit le tuh. Muahaha semua kena.

Dah bangun mandi siap wangi wangi, jom makan rendang itik sama itu ketupat lemang! Habis seround, pergi masjid solat raya. Balik, makan lagi beround2. Tak cukup dengan tu, kueh raya semua dibantai. Bila kembong perut buncit semua menyesal. Tak lama lah tahan penyesalan tu! Dah okay buat balik! Haha, kami sangat positip kan??!! *bangga tak tentu pasal*

"Mengantuk lah nak type lagi, upload gambar je lah ye. Mata dah pedih, kaki pun lenguh jalan sorang2 pergi sogo plus jalan tar lepas interview.Adoih macam nenek dah aku ni.."

RAYA PERTAMA

Cepat-cepat! 1,2,3...Selamat Hari Raya !!!
*bila tema maroon bertukar ke purple cenggini lah jadinye hukhuk*

Eh, tergwiyomi plak! *gambar formal tak ada sebab kami selalu ceria ;D*

Ondaway ke Balik Pulau & Tg. Tokong *bergila-gila di blakang*

  Susah nak bagi budak ijau yg kecik tu gelak. Hanya abang-abang je berjaya. Kakak, tidak :'(

RAYA KEDUA

Kami penggemar itik goreng. Itik goreng lebih liat dan lebih sedap dari ayam kampung.
*pung pang macam chef. abaikan semak. fokus pada itik tak boleh hangit*

RAYA KETIGA

 Adik dan adik2 sepupu. Comel kan mereka!
*baby tak pakai blusher ok*

Peluk baby sebab nak ambik aura kecomelan baby huhu

Hana Nabila Tajima datang dari Tg. Tokong khas untuk beraya :)

RAYA KEEMPAT

Rumah ex-jiran. Sungai Dua. Datang dengan harapan nak makan yg sedap2 jek.

Dah dapat nindiaaaaa...tart nenas berkeju yang lembut. Sedap betul tak tipu. Siap bawak balik lagi.

Ni buktinya. *act as model kueh raya boleh kot? oh, nampak itu duit raya di tangan? :P *


Tg. Tokong lagi. Pergi perut penuh,balik lagi penuh huhu.


P/s: Masih belum terlambat kan nak ucap SELAMAT HARI RAYA untuk semua.Mintak maap kalau ada buat salah silap sepanjang kenai ke tak kenai ke.Lambat update pasal raya sebab buzy dengan jalan-jalan dan bercuti. Lagipun,  gambaq ada kat penang, nanti p amek baru upload tambah. Babai :D

SELAMAAAATTT HAAARIII RAAAAYAAAAA !!!! 
*last chorus lagu saya saloma hehe*













Post a Comment