Sunday, June 30, 2013

Jumpa Runningman Face To Face ;D



Assalamualaikum

2, 3 hari lepas aku mimpi Runningman buat kesekelian kalinya.
Mesti akan ada yg tertanya2, "dia ni xde keja ke nak upload mimpi dia?"
Jawab aku, "Janganlah begitu, ini mimpi yg biasa tp hebat. Saya perlu lah tulis supaya nanti saya boleh baca balik :P"
Tengok, jawapan xbest langsung! Bhahahaha aku memang low in sastera.

Aku mimpi sape? Runningmanlah!

Cerita dia begini:

Aku ondaway nak ke jeti.
Aku pun x paham kenapa aku mesti ke jeti?
Ada org jerit "Kita nak balik Malaysia lah!". "Eh, kita kat mana ni?" " Laaa..kan ni kat Jepun." *Aku bingung.
Bila aku ada kat Jepun?
Setahu aku, aku ada kat KL, rumah nenek berbangsa India.
Dan aku ondaway nak lari dari rumah tu* (ape ke pelik mimpi akuuuuuu???)

Lantak lah, janji nak balik rumah!, hatiku menjerit keseronokan.

Tetiba, aku nampak sekumpulan cameraman dan orang pakai baju sukan warna putih bising2!
Aku pelik. Apsal ni?
Diorang ni sape nak ada cameraman ikut semua?
Oh tidak!!! Runningman lah!!!!

Aku pun apa lagi..terus laju je pegi duduk sebelah cameraman.
Nak usyar RM dari dekat, konon2 xnak bagi dorang perasan.
, kang dorang lari, sape yg rugi?
Akuuuuu jugakkkkk

Ntah macam mana, aku boleh join dorang discuss plan utk menang dalam mission.
Hah, hebatkan aku?
Masa tu aku dpt tgk Jaesuk, Gary and Haha.
Haha paling dekat, dekat depan aku betul2. Aku tengok je dia. *Ish, dia dah kahwinlah!*
Yang lain aku nampak bayang2 and suara je.

Dorang pun nak gerak ke next mission.
Dengan selambernye aku berkata " Eh, jap2. Boleh x, I take a few pictures?"
Wah suka hati aku je kan nak campur bm dgn bi.
Nasib dorang paham Hewhewhew

Runners memang sporting! Terus VJ yg ambilkan gambar kitorang. And guna fon aku. Pergh, time tu terkelu lidah nak ckp thank you. Aku duduk tepi Haha tau! *Byul bukan ada ka situ pon :P *

Sempat jugak aku tgk balik gambar tu.
Argh, buruk plak aku dalam tu.
Tudung ntah pegi mana, cover kepala dengan sweater je.
Tp comel jugak lah rasanya :P

Belum sempat aku nak cakap lebih, ummi dah kejut aku daaa...
Dan dalam kebengongan, mamai bangun tido,aku boleh pi cek henfon kot2 ada lah gambar2 tu.
Serius, aku memang tengah bingung!

Teringat kisah dulu. Tak dulu sangat la.
Dalam tahun lepas, aku ada jugak mimpi RM ni.
Tapi special sikit. Sebab ada orang pemes.
Hah, sape dia? Fatin Liyana!
Tu sebab hari tu aku ada baca blog FL yg pergi ke Korea.
Jeles punya pasal, terus dpt pegi Korea dgn FL.
Hah, ko ado?

Cerita dia begini :

*Lampu padam, flashback time!*


--------------------------------------------- Memories from GD : (April,2012)-----------------------------


Hai uolllsss…
Korang tgh wtpe tu???? Mak jemah kt ofis ni…tgh taip entry baru untuk uoolsss…Hak ‘ah..!!!!
(suka beno Syu kt ‘Hak ‘ah’ mak jemah tu….) HAHAHAHAHAHHAHA

Salam jumaat…
Ni chek nak habaq mai…xmau dah berleytiaq panjang2 cam slalu….
Semalam Syu mimpi best uolllssss….
Mimpi pe???? Haaaahhh…tgk tajuk le kan….
Fatin Liyana uuu!!!!

Bukan senang tau chek nak mimpi sal retis2 ni…
Especially blogger….
Mostly la kannnn….Syu ayik mimpi kena kejar ngn org jahat or  hantu jek…gulp!
HAHAHAHAHHAHHAHAHAH *On air with Mas Joko di era.fm*
(Haaaahhh…nmpk x??? Nampak x?? Aku tgh promot johara pagi era ney….blink2!!)

~Ops…cita pasal mimpi…~
Aku baru pas parking keta kt depan supermarket…
Bila masa aku drive pon aku x sure..magic tol!!!
Aku pon…straight jek masuk kedai tu…motip??? Entah le...aku ikot jek aliran mimpi tu..uncontrollable..

Baru kakiku nak melangkah masuk..tetiba aku nmpak ada org kejar aku…
Siapa tu??? Scarrynye…nak bunuh aku ke????
Tanpa pikir panjang..aku terus meluru masuk ke kedai..dgn harapan dpt bersembunyi kt citu…
(Impact from RunningMan show…gagaggagaagaggaa)

*Tetibe tertukar tempat”

Time: Pagi2 kt skola….tunggu time perhimpunan….(td kt kedai petang..cmno boley jadik pagi ney???)
Suasana: Student berrlari-lari…berkejar-kejaran lagak seperti sedang menaikkan laying-layang…
(Agak pelik…aku da besaq….tp student lain semua kecik2 mcm darjah 1…huwarghh…!!!!!)

“ Xboley jadi ney….kena gi cari kawan…xkan aku silap skola kot???” kataku.
Tgh dok cari2 tu…aku pikir jugak la….aku patot cari kwn drjah 1 dulu,atau kwn U???? runsing2….

*FAKTA : mimpi mampu mengelirukan sesiapa sahaja…*

Tetiba aku nampak sorang awek ni…dia tegur, “Kenapa awak lari??????”
“Errrrr…errr…awak sape??? Awak ke yg kejar saya tadi???”
“Yela…kita kan kawan kt Camp Tutor dulu…”
Huh??? Oh…..baru teringat aku ada join program  Tutor Utusan dulu…

“Nama saya Fatin…awak ingat x?? Kita kan rapat time tu…”
Fatin mana plak ni…dah la kawan aku ramai nama Fatin…
Fatin?? Fatin Hazwani?? Fatin Hanani?? Fatin Farhana???

“Xkan awak x kenal saya??? Saya ni femes tau…” awek tu serius jek explain kt aku….
Aku memang x igt lah!!!! Dah la dalam mimpi ni…(sedaq pon dalam mimpi!!)
Tp xpe…aku kawan jek ngn dia…

*Tetibe lagi, lagi dan lagi…….tempat bertukar….aku dan Fatin di shoping complex n suasana dah malam*

Fatin tu teruja betol tgk brg2 yg dipamerkan kt citu…
Aku pelik…kata shoping complex….tp muzium????
Okay…abaikan bab tu…
Fatin memang happy gile lah time tu…
Eh…Muzium korea weh!!!! Aku pon ikot ter’effect’…
Jerit sana sini...terlompat-lompat….
”Ko igt senang ke kita nak datang korea???”
Yg bestnya....time tuh…muzium tu xde org sangat pon….

……………………………………………….

“Saya dah tau…awak Fatin Liyana kannn….kan kan kannnnn…?????!!”, da penat main aci ligan baru aku tau….
Hahahahhaha…
“sori ye Fatin cantik…”
FL senyum jek….

*Cer teka camna aku leh tau tu FL???
Hah….aku xteka sbb wajah dia yg cun melecun tu..salah2….
aku teka sbb kami kt korea…
Hah…FL la ni…pegi post sal travel ke korea…
Berulang kali aku dok ulang bace entry korea tu….jeles oh!!!*

~Okay smbung ‘FL senyum jek…’~

Tgh dok syok sembang sal keglemeran dia…kami terdengar orang jerit..
Suara lelaki….Hey….Jae suk lah!!!
Lari dri Sparta kook…Wowwww!!!!! Running man depan mata aku????!!!
Disebabkan kami gila-gila keterlampauan … kami pon join skali jaesuk…
AHAHAHHAHAHAHAHAHAH

Harapan aku nk tgk Jongki depan2 ;)
Tp lagi teruja aku nk tgk si HAHA tu…
Fatin ajak aku larik sembunyi…aku xmau…sbb nk tgk HAHA dulu..hahahhaah

Tetibe lagi…
Jaesuk ckp melayu…”weh lari cepat!!!! Dorang nak tangkap kita…!!”
Whoah…kami memang dlm show running man la!!
Patot dri td ada cameraman ikot kami berdua…HEBAT!!!
Apa lagi…..trus lari smbil gelak…kesan dri gelak si HAHA….

“Akak…bangun2….da lambat neh…”,  cmna suara umi boleh masuk dlm mimpi ni????
Umi aku ke g kawal show ni???
Orite…..da subuh la…smpai ke situ jek weh mimpi aku..

Sad…x sempat nak tamatkann game tu..
X sempat nk borak panjang ngn Fatin Liyana…
Tp xpe.,.aku hepi…even xdpt jmpa depan mata in reality…
dlm mimpi pon jadik lah kan….dari xdak…
Kuikuikuikuiiii….



Hah..gmbar ney la paling aku jeles...p/s:Fatin...nnti nak gi korea ajak la skali.... :)


Jongki
Jongki sekali lagi..hikhikhik....

HAHA 


Jae suk yang.........'hah...nmpk x yg atas tu??!!'




p//s: Balek keja nnti aku nk tgk running man….rindu…
andddddddddd……………..baca lagi entry FL…hikhikhik….

psssttt..FL..pnjam gmbar u ye.... :dlm mimpi x sempat nk amek gmbar...hehehehe



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Penangan Runningman memang hebat!
*Sape setuju, angguk*
Kalah drama and lagu2 kpop.
*Sape setuju, hurm...xpelah kalau tak setuju*

Klah nak tido. Bahaya ni dok mengadap lama2 laptop. Sakit mata. Kang x pasal2 aku mimpi Runningman Lagi and aku update lagi. Jemu plak nanti orang nak singgah sini. Hahaha..
Bye, Assalamualaikum. Gudnite >.< (x larat nak bukak mata dah)




Post a Comment