Wednesday, July 24, 2013

Perlindungan diri dengan hanya RM 50

Assalamualaikum.

Dah balik terawikh ke? Alhamdulillah :) *oh lelaki berbaju melayu*.  Boleh dah lah kita bermoreh ye idok? Aku makan puding truffle je. Buat sendiri (la sangatttt). Nyum nyum, sejuk je tekak ni.
(post terlambat, orang dah nak tido aku baru publish. malu ayat intro tak sesuai sobsob )

Malam ni aku ni promot sikit. Promot apa? MAA Takaful. Dalam banyak-banyak produk MAA Takaful, aku paling suka yang ni. Kasih Rakyat namanya. Sebab ape? Sebab dia ada yang ni semua :




Faedah utama yang bakal dapat :

  • RM 30,000 - Bagi kemalangan yang mengakibatkan : lumpuh dari bahagian leher ke bawah, atau kehilangan akal sepenuhnya
  • RM 30,000 - Perlindungan maksima bagi kehilangan fizikal atau hilang upaya kekal
  • RM 20,000 - Bagi kematian : kemalangan kenderaan / pembunuhan atau serangan / mogok, rusuhan atau kekacauan awam atau rampasan / keracunan makanan dengan tidak sengaja / lemas atau kegagalan pernafasan / akibat asap atau gas beracun dengan tidak sengaja / dipanah petir / pendedahan dan kehilangan / gigitan serangga dan binatang
  • RM 10,000 - Faedah tambahan - semasa didalam perjalanan sebagai penumpang yang membayar tiket (berlesen untuk membawa penumpang)
  • RM 3,000 - Khairat kematian dibayar di atas tambahan jumlah pokok kematian semua sebab. 
*Kelayakan manfaat bermula selepas 6 bulan dari tarikh 
berkuatkuasa perlindungan bagi kematian selain daripada kemalangan.*

Faedah-faedah tambahan :
  • Sehingga RM 900 setiap kemalangan - Setiap kemalangan faedah tunai kemasukan hospital - faedah harian bagi kemasukan hospital maksima sehingga 30 hari (RM 30 setiap hari)
  • RM 500  - Untuk pembelian kerusi roda, tangan atau kaki palsu dan topang.
  • RM 250 setiap kemalangan - Bayaran balik amaun pengeluaran ATM secara ugutan
  • RM 200 setiap kemalangan - Bayaran balik caj yang dilevi oleh hospital syarikat ambulan swasta
  • RM 150 setiap kemalangan - Gantian dokumen yang hilang akibat diragut.
*Pengecualian jika peperangan atau tindakan musuh asing / sengaja mencederakan diri sendiri / bunuh diri / tidak siuman / penyakit / AIDS / pengambilan dadah / kehamilan dan melahirkan anak / melakukan perbuatan yang menyebelahi undang-undang / sukan professional / memandu atau membonceng disemua jenis perlumbaan / memandu pesawat kecuali sebagai penumpang yang membayar tambang / memburu / mabuk / sukan mempertahan diri / luncur air / selam skuba / mendaki gunung.* Pengecualian tidak secara menyeluruh dan segala bentuk rujukan hendaklah dirujuk kepada klausa pengecualian di dalam siijik kontrak.                                       


Hah macam mana? Ok tak? 
Dengan hanya RM 50, SETAHUN SEKALI je tau! 
RM 50 tu banyak mana sangat pun. Kalau kita boleh beli baju mahal-mahal (lagi-lagi on9 shopping) , gadget terbaru, berbuka di luar, kenapa tak boleh nak bayar untuk perlindungan diri sendiri kan? Bukan orang lain yang untung, kita jugakkkk yang untung. 

Aku bukan bahagia aku akan dapat duit ni nanti, tapi boleh lah meringankan beban family aku kalau terjadi apa-apa kat aku. (Nauzubillah) Kita bukan tau apa akan terjadi kat kita kan, semuanya datang tanpa diduga. 

RM 50 setahun tu ibarat RM 0.14 sen je sehari. Murah la kan. Aku tak fikir panjang dah, lepas baca je brochure tu sampai habis, "Okay saya masuk yang ni :D"

Berminat ? Sila hubungi 013-5975391 (Syuhada) / email ke neomuneomuchoayo90@gmail.com untuk keterangan lanjut. Gudnite <3

Post a Comment